Ordförande har ordet

Det är mycket som sker i vår förening just nu. Jag vill påminna alla om att inte glömma bort att hämta ut sin nya router i föreningslokalen på Kvarnvägen 5B. Följande dagar finns vi tillgängliga;

Lördag den 19 september      kl 11:00 – 15:00

Söndag den 27 september     kl 11:00 – 15:00

OBS – Glöm inte legitimation, om någon annan ska hämta i ditt ställe ska denne uppvisa både ditt och sitt legitimation.

Den nya routern ska ni installera 1 oktober.

Styrelsen planerar just nu för en garagestädning, vi vet att det var ett tag sen och många av er har påpekat detta. Detta kommer ske om ca 1 månad vilket ger er tid att planera tömning av era platser. För er som har burar, ska dessa vara tömda och olåsta. Mer info kommer komma.

Styrelsens förhoppning är att snart sluta ett avtal gällande fastighetsskötseln. Vi kommer även fortsätta arbetet med OVK’n (som tyvärr stanna av pga pandemin), vi ser över våra tak och stuprännor och ska börja planera för stamspolningar.

Sköt om er, era grannar och vår fastighet, må gott!
Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet

Gruppanslutning internet

Som alla i föreningen redan fått information om kommer vi få en ny leverantör för internet från 1 oktober.

Den nya avgiften för detta kommer att vara 85 kr/mån. Eftersom att avierna för kvartal 4 2020 redan har gått ut, utan justering för det nya priset, kommer vi retroaktivt göra avdrag med 110 kr för dessa tre månader (totalt 330 kr). Detta kommer göras vid nästa avisering (dvs avierna som skickas ut för kvartal 1 2021).

Ni ska alltså betala HELA det aviserade beloppet som står på avierna för oktober, november och december.

För er som även ska ansluta er till telefoni och TV via Bahnhof hittar en guide för hur man gör på denna länk: http://www.brfkorpkulla1.se/web/media/Installationsguide_TelefoniochTV.pdf

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Gruppanslutning internet

Gällande Telenor

Många har mottagit ett brev från Telenor om uppsägningen av vårt gruppanslutningsavtal. Detta vart lite olyckligt då styrelsen planerade att ikväll gå ut med denna information till samtliga innan Telenor skulle.

Föreningen kommer från och med 1 oktober 2020 få en ny bredbandsleverantör. Vår nya leverantör kommer att vara Bahnhof.

Anledningen till detta är att få ner kostnaden för alla boende och öka hastigheten på bredbandet. Idag har vi en avgift på 190kr för 250/250 Mbit och med det nya avtalet kommer vi ha 1000/1000 Mbit för 85kr.

Med anledning av detta behöver samtliga boende byta ut sina routrar.

Varje hushåll kommer att under följande dagar ha möjlighet att komma till föreningslokalen på Kvarnvägen 5B för att hämta sin nya router (från Bahnhof).

Lördag den 19 september      kl 11:00 – 15:00

Söndag den 27 september     kl 11:00 – 15:00

Sedan kommer varje hushåll skicka tillbaka sin gamla router till Telenor med avin som ni mottagit i brevlådan. Vänligen se Telenors informationsbrev du har erhållit i brevlådan.

När det gäller IP telefoni kommer denna tjänst från Telenor att upphöra och om ni önskar behålla ert nuvarande telefonnummer måste ni portera det till Bahnhof (detta gör dom på er begäran, ring deras kundservice på 010 – 510 00 00).

TV från Telenor kommer inte att fungera på Bahnhofs bredband. Om möjligt bör ni därför säga upp ert TV-abonnemang hos Telenor och teckna ett nytt avtal med Bahnhof för TV.

Om ni inte kan eller vill sluta med Telenors IP TV måste ni ligga kvar på Telenors bredband och teckna ett privat bredbands abonnemang för detta.

Observera att kabel-TV från ComHem inte berörs av detta. Det är bara om ni har TV via Telenor som detta gäller.

Ett utskick kommer att delas ut till samtliga tillsammans med information från Bahnhof.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Gällande Telenor

Ordförande har ordet

För några veckor sen fick vi i styrelsen äntligen möjlighet att träffa er medlemmar igen efter sommaruppehållet. Dessa möten är ett utmärkt tillfälle för oss i styrelsen att träffa er, och för er att träffa oss.

Nästa träff kommer att vara den 1 september kl 18:30-19:00 i föreningslokalen.

Varmt välkomna!

Styrelsen arbetar vidare med att säkerställa föreningens ekonomi framåt, och samtidigt se över underhållet som behöver genomföras. Vi försöker planera för varje krona men tyvärr kommer det emellanåt oförutsägbara kostnader som gör att budgeten för månaden inte håller. Därför måste jag fortsätta tjata om att alla måste ta hand om sina egna sopor, det är förbjudet att slänga annat än hushållssopor i sopnedkasten. Sopor som inte är hushållssopor ska varje enskild person själv ansvara för och forsla bort till en återvinningscentral.

Centrifugerna som vi har i våra tvättstugor börjar en efter en att ge vika. Styrelsen har beslutat att inte ersätta dessa, då våra tvättmaskiner centrifugerar väldigt bra och kostnaden för att köpa nya är för höga.

Sommaren börjar gå mot höst, och nytt för denna sommar var att Lövhagen Mark & Trädgård fick i uppdrag att sköta om vår grönska. Många av er har hört av er och berättat om hur nöjda ni varit med deras arbete, vilket är jätteroligt!

Däremot har det kommit till styrelsens kännedom att vi har råttor som florerar på våra gårdar. För att förhindra detta så måste vi uppmana alla att inte slänga matrester i soptunnorna på gårdarna. Och att absolut inte mata fåglarna!

Just nu pågår förhandlingar med förvaltningsbolag för att eventuellt anlita en fastighetsskötare till föreningen. Mer info om detta kommer.

Må gott!

Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet