Ordförande har ordet

Nu närmar vi oss semestertider, jag hoppas att alla mår bra och kan njuta av lite ledigheter.

Protokollet från vår årsstämma finns nu under ”intern information” (lösenordet finns i informationstavlorna i trapphusen).

Jag vill ännu en gång påpeka att vi alla måste ta vårt ansvar och ta vara på vårt egna skräp. Det ställs möbler och annat skräp både i garaget och i källargångarna. Att föreningen ska ta hand om skräpet innebär en kostnad – som vi alla är med och betalar. Det är jättetråkigt att behöva betala för bortforsling av gamla garderober, när vi skulle kunna använda pengarna till att rusta upp i våra fastigheter. Samma sak gäller nedskräpningen som sker och hur vi oaktsamt spiller och kladdar i våra gemensamhets utrymmen. Hjälps vi åt att ta hand om våra hus så kommer det gynna oss alla.

Styrelsen kommer fortsätta sitt styrelsearbete utan uppehåll. Har ni några frågor eller funderingar så mailar ni oss på info@brfkorpkulla1.se.

Vi önskar er alla en fantastisk sommar!

Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet

Stort tack!

Styrelsen vill tacka alla som deltog, och alla ni som valde att delta via fullmakt på årets stämma. Tack vare allas samförstånd så kunde vi genomföra årets stämma med bravur trots rådande situation.

Styrelsen kommer att konstitueras på tisdag 16/6 och därefter fortsätter vårt arbete i vanlig ordning.

I egenskap av tidigare ordförande vet jag att många hade funderingar kring den ”gula lappen” som delats ut inför årets stämma där jag hamnade i rampljuset. Jag valde att inte besvara de påståenden som stod då jag tar mitt uppdrag väldigt seriöst och anser att alla har rätt till att granska och bilda sig en egen uppfattning om mig och min insats i föreningen. Jag vill tro att ni, i och med ert förtroende om att jag får fortsätta mitt styrelseuppdrag, också bildat en egen uppfattning om det som stod på denna lapp. Men självklart svarar jag på frågor eller funderingar som ni har och det går bra att maila på info@brfkorpkulla1.se.

Jag vill belysa om hur viktigt det är att ni medlemmar också förstår att även fast ni valt en styrelse så slutar inte ert arbete där. Ni är en del av denna förening och tillsammans äger vi och ansvarar för våra fastigheter.

Önskar er alla en trevlig midsommar!

Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Stort tack!

Årsstämman 2020-06-10

Till årets stämma vill vi att samtliga medlemmar tänker på följande saker:

Kom inte om ni inte känner er helt frisk. Kom helst bara en från varje hushåll.

Om ni befinner er i en riskgrupp, utnyttja då möjligheten att göra er röst hörd genom ombud.

Vi vill passa på att tydliggöra att vi på årets stämma enbart kommer att behandla punkterna på Dagordningen som samtliga medlemmar har fått tagit del av. Detta för att ingen skall behöva känna att de kommer att ”missa” någon viktig information.

Senare i höst, då vi hoppas att läget har blivit bättre, kommer vi att hålla ett informationsmöte gällande bland annat pågående tvist och de arbeten som skall utföras i våra gemensamma fastigheter. Vid detta tillfälle kommer även föreningens advokater att medverka för att svara på frågor.

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Årsstämman 2020-06-10

Ordförande har ordet

Jag hoppas att ni alla mår bra och tar väl hand om er i dessa tider. Styrelsens arbete har inte stannat till, vi arbetar dagligen med att främja medlemmarnas intressen genom att underhålla våra fastigheter och se till att vi följer vår budget. Rådande situation med covid-19 har även påverkat oss men vi försöker anpassa oss efter de rekommendationer som finns.

Årsstämman kommer nu att hållas onsdagen den 10 juni på Scandic hotell (bredvid ishallen). Kallelsen har idag delats ut till alla medlemmar tillsammans med en fullmakt för er som inte vill/kan delta, samt årsredovisningen. Hör av er till oss om ni har några funderingar.

Vill påminna om att det är viktigt att ni då och då rensar vattenlåsen i köket (under diskbänken) och i badrum (under handfaten och i golvbrunnen). Skulle ni drabbas av stopp i avloppet och det enbart är ett lokalt problem, alltså bara i er lägenhet, ligger ansvaret på er. Och en kostnad ni själva står för.

I garageentrén på Centralvägen 5 och i garaget har någon/några valt att ställa sitt skräp. Detta är väldigt tråkigt, så klart, och jag har flera gånger påpekat att det kostar föreningen pengar för bortforsling av dessa. Det är tyvärr inte kostnader som vi räknat med vilket gör att om budgeten spräcks pga. oförutsedda kostnader, så leder det till att avgif­ter höjs. Vi måste alla tänka på att vi bär ett ansvar. Det räcker tyvärr med att en person felar så drabbas alla i föreningen.

Samma sak gäller behållarna för sopor i garaget, man får inte slänga vad som helst där, dom är endast till för sopor från städning av era bilar. Om det slängs något annat, kommer inte städbolaget tömma behållarna vilket då in­ne­bär en extra­kostnad för föreningen att tömma.

Tvättstugan på innergården – Kvarnvägen 5a – är nu åter i bruk, ni har tillgång till den med er nyckel som tidigare.

Allt fler vill måla om på sina balkonger. Efter kontakt med Bygg- och miljökontoret, så har de meddelat att vi måste hålla oss till fasadens egen färg. För våra punkthus gäller således färgkod: S 0515-Y40R (NCS). För de övriga husen är det vit färg som gäller. Ett eget inlägg om detta kommer anslås på hemsidan.

Det var allt för denna gång, må väl!
Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet