Kallelse till ordinarie föreningsstämma Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1

Kallelsen till årets föreningsstämma har idag delats ut till alla medlemmar i brevlådorna. Finns även på länk nedan.
Årets stämma kommer hållas digitalt och för dom som vill finns även möjlighet till poströstning.

Årsredovisningen kommer delas ut och anslås på hemsidan så fort den är klar.

Frågor eller funderingar mailas till info@brfkorpkulla1.se.

Mvh
Styrelsen

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2021 (pdf)
Valberedningens förslag 2021 (pdf)
Ekonomisk redogörelse för ombyggnation av lokal Centralv 3B (pdf)

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Kallelse till ordinarie föreningsstämma Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1

Hissar

Föreningen har sedan årsskiftet ett serviceavtal med S:t Eriks Hiss. Vi har haft en del oförutsedda kostnader knuta till hissarna pga brister som funnits.

För att dessa kostnader inte ska dra iväg allt för mycket är det viktigt att alla boende endast ringer jouren när hissen står still.
Det är jätteviktigt att ni säkerställer att hissen verkligen har fastnat innan ni ringer till jouren – vi har nämligen fått bekosta uttryckningar där ”hissen fungerade utmärkt” när jouren väl var på plats.

Beroende på vilken tid på dygnet man ringer jouren så kostar en utryckning föreningen mellan 1 700kr – 3 400 kr.

Om ni upptäcker ett fel på hissen, som inte är akut, maila hellre felet ni upptäckt till info@brfkorpkulla1.se och vi kan då be S:t Eriks Hiss titta på felet i samband med att de har en inbokat tid för service.

Styrelsen

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Hissar

Ordförande har ordet

Nu kan man äntligen känna att våren står på glänt. Under kommande månad kommer Lövhagen sopa upp all sand och även göra vårfint på föreningens tomt.

Frågan om container har ställts och styrelsen har för avsikt att under en dag hyra in container. Vi kommer behöva frivilliga som under dagen kan hjälpa oss hålla koll på att det är rätt typ av sopor som slängs i containern. Vill ni hjälpa till med att under 1-2 timmar stå vakt, får ni gärna maila oss på info@brfkorpkulla1.se. Mer info kommer.

Vi har fortfarande några grannar som ställer sopor på fel ställen och slänger ned fel sopor i sopnedkasten. Ser ni någon granne missköta sig så får ni gärna meddela oss. Vi måste få ett slut på detta då det kostar oss onödiga summor som vi kan göra bättre saker för.

För att motverka att folk slänger fel sopor i nedkasten och att det blir stopp, kommer vi att stänga igen sopluckorna på Kvarnvägen 1-3 på våning 2 och våning 3.

Vårt nya städbolag Städpulsen är nu igång och städar i våra fastigheter. Dom erbjuder även hemstädning och alla boende i föreningen får 10 % rabatt!

Boka via deras hemsidan, och glöm inte ange rabattkoden ”Brf korpkulla”: https://www.stadpulsen.se/stadning-hemma/hemstadning/

Årets stämma kommer att hållas digitalt, kallelse och info kommer att komma. Vi hoppas att så många som möjligt kan medverka!

Till sist kan jag också meddela att föreningen har tecknat avtal med Allabrf.se gällande den ekonomiska förvaltningen. Det nya avtalet kommer att börja gälla från 1/6 och det innebär att avin för juni kommer att skickas ut av vår nya leverantör.

Glöm inte hålla avstånd och ta hand om varandra!
Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

Det börjar nalkas vår och det innebär att det snart är dags för Årsstämma. I år planerar vi att utföra denna stämma digitalt och tittar just nu på lösningar för detta. Kallelse med instruktioner kommer att komma i god tid.

Avtalet för föreningens ekonomiska förvaltning har sedan ombildningen löpt på. Styrelsen ansåg att det var dags att nu se över alternativen som finns och har därför sagt upp avtalet med RB/Simpleko. Avtalets sista dag blir 31 maj och vi kommer återkomma med vem som blir vår nya avtalspart. Detta innebär att månadsavierna för juni och framåt kommer ombesörjas av någon annan leverantör.

Vi har på senaste fått en del klagomål på nedskräpningen och städningen i fastigheten. Vi har därför valt att byta städbolag och hoppas på att det blir bättre. Däremot har alla som bor i vår fastighet ett eget ansvar över sina egna sopor. Det är strängt förbjudet att ställa ut sopor i trapphus, källargångar, garage, loftgångar etc. Hushållssopor ska slängas i sopnedkasten och övriga sopor ansvarar man själv för att lämna på en återvinningscentral. Vårt städbolag kommer inte plocka bort dessa sopor. Tänk på att dessa sopor utgör brandrisk.

I enlighet med fastighetsägaransvaret har styrelsen anlitat en brandkonsult som ska hjälpa föreningen säkerställa att vi följer samtliga föreskrifter enligt systematiska brandskyddsarbetet.

Väl mött!
Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet