Månadsavier för juli

Dessa har blivit försenade från Allabrf men skall skickas ut idag.

Ny uppdatering 2021-06-24

Avierna finns på Allabrf.se för dom kommande tre månaderna. Inlogning sker med BankId, inget användarnamn eller lösenord behövs. Informationen vi har är att avierna också kommer med posten.

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Månadsavier för juli

ORDFÖRANDE HAR ORDET

Även jag kommer att ha som ambition och målsättning att försöka komma ut med dessa informationsbrev en gång i månaden, men det är alltid bra att hålla ett vakande öga på vår hemsida där det alltid finns mer utförlig information.
Och om Folkhälsomyndighetens bedömningar håller i sig beträffande denna eländiga pandemi, så är det vår förhoppning om att vi kan återuppta våra medlemsträffar från och med septembermånad, men vi återkommer med närmare besked i augusti brevet.
Vi efterlyser också en ny Flaggansvarig till föreningen, samtidigt som vi vill
tacka Mauricio Robleto för den tid som han har ansvarat för uppgiften. Är ni intresserade av att överta rollen så skicka ett mejl till info@brfkorpkulla1.se
och berätta vem ni är, så kontaktar vi er.
Nu när sommaren visar sig från sin bästa sida så är det skönt att kunna njuta av en god måltid ute på balkongen, men vi måste göra er uppmärksamma på att det inte är tillåtet att använda kolgrillar på våra balkonger.
Och tyvärr så måste även jag fortsätta med att tjata och gnata om våra
sopproblem, bland annat med stopp i soprören på grund av Pizzakartonger
eller andra större kartonger som inte har bland hushållssoporna att göra.
Vår Hissfirma har fått många jouruppdrag till våra adresser där det vid
framkomsten inte hittat något fel på hissen, så kallad ”bomkörning”, dessa
kostar föreningen väldigt mycket pengar. Ett tips är att ringa hissjouren och återkalla utryckningen om man upptäcker att felet helt plötsligt försvann. Man kan även e-posta till fastighetsansvarig.korpkulla1@gmail.com om man vill göra
en mer utförlig felanmälan som inte är av akut karaktär, då gör vi en
sammanställning och skickar till vår K-man på S:t Eriks Hiss.

Ta väl hand om er, varandra och våra fastigheter!
Björn

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för ORDFÖRANDE HAR ORDET

Ordförande har ordet

Detta blir mitt sista brev innan jag med varm hand lämnar över ”ordet” till föreningens nyvalda ordförande Björn Jonsson.

Vi har nu passerat 1 år med Covid-19 och lärt oss anpassa våra liv med att hålla avstånd till varandra. Detta var också anledningen till att årets stämma hölls digitalt, vilket var nytt för alla oss i styrelsen och säkert många av er. Vill tacka er som deltog, både digital och via poströstning, för en bra genomförd stämma.

Det blev ett manfall i styrelsen, vilket kräver ännu mer av oss som sitter kvar. Att bo i en bostadsrätt innebär så mycket mer än att bara betala sin månadsavgift, lån och räntor – du är delägare i en bostadsrättsförening och med det bör du också känna ett ansvar. Skulle alla medlemmar tänka ”det där är någon annans ansvar”, så skulle föreningen tvingas anlita extern hjälp för allt. I en förening med drygt 250 medlemmar, var det i år endast 6 personer som ställde upp för att engagera sig i styrelsen. Att skylla på tidsbrist eller kunskapsbrist kommer i slutändan leda till att vi alla behöver betala i pengar i stället.

Styrelsen har fått frågan om container i vår och för att det skulle vara möjligt behövde vi medlemmarnas hjälp att under några timmar vakta containern. Det fanns tyvärr inga frivilliga som ville ställa upp på detta och därför kommer vi inte hyra in någon container i vår. Vi kommer ställa frågan på nytt i höst och hoppas det finns några som kan ställa upp.

Jag kommer nu fortsätta mitt uppdrag som ekonomiansvarig och vill passa på att påminna alla att vi från 1 juni har en ny ekonomisk förvaltare. Detta innebär att månadsavierna för juni kommer att komma från ett bolag som heter allabrf.se.

Ta väl hand om er, varandra och vår fastighet!
Jennyfer

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet

Garagestädning vecka 21 av samtliga garage i föreningen

Nu är det dags för garagestädningen.

Det är av yttersta vikt att samtliga parkeringsplatser är tomma under tiden för städning. Alla dörrar till samtliga burar måste vara olåsta så städningen kan ske på att så bra sätt som möjligt.

Vänligen ta bort allt ni har på er parkeringsplats och såklart även flytta bort bilen.

Städningen kommer ske under två dagar under tiderna nedan.

Datum: 2021-05-27 Torsdag

Tid: 08-09 Industrivägen 24 (punkthus)

Tid: 09-16 Industrivägen 22 (stora garaget)

Datum: 2021-05-28 Fredag

Tid: 08-09 Kvarnvägen 7 (punkthus)

Tid: 09-10 Kvarnvägen 9 (punkthus)

Tid: 10-11 Kvarnvägen 11 (punkthus)

Tid: 12-13 Industrivägen 28 (punkthus)

Tid: 13-14 Industrivägen 26 (punkthus)

Observera att varken föreningen eller bolaget som utför städningen kan ta något ansvar för egendom som lämnas i garaget under denna tid.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Publicerat i Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Garagestädning vecka 21 av samtliga garage i föreningen