Ordförande har ordet

Detta blir mitt sista brev innan jag med varm hand lämnar över ”ordet” till föreningens nyvalda ordförande Björn Jonsson.

Vi har nu passerat 1 år med Covid-19 och lärt oss anpassa våra liv med att hålla avstånd till varandra. Detta var också anledningen till att årets stämma hölls digitalt, vilket var nytt för alla oss i styrelsen och säkert många av er. Vill tacka er som deltog, både digital och via poströstning, för en bra genomförd stämma.

Det blev ett manfall i styrelsen, vilket kräver ännu mer av oss som sitter kvar. Att bo i en bostadsrätt innebär så mycket mer än att bara betala sin månadsavgift, lån och räntor – du är delägare i en bostadsrättsförening och med det bör du också känna ett ansvar. Skulle alla medlemmar tänka ”det där är någon annans ansvar”, så skulle föreningen tvingas anlita extern hjälp för allt. I en förening med drygt 250 medlemmar, var det i år endast 6 personer som ställde upp för att engagera sig i styrelsen. Att skylla på tidsbrist eller kunskapsbrist kommer i slutändan leda till att vi alla behöver betala i pengar i stället.

Styrelsen har fått frågan om container i vår och för att det skulle vara möjligt behövde vi medlemmarnas hjälp att under några timmar vakta containern. Det fanns tyvärr inga frivilliga som ville ställa upp på detta och därför kommer vi inte hyra in någon container i vår. Vi kommer ställa frågan på nytt i höst och hoppas det finns några som kan ställa upp.

Jag kommer nu fortsätta mitt uppdrag som ekonomiansvarig och vill passa på att påminna alla att vi från 1 juni har en ny ekonomisk förvaltare. Detta innebär att månadsavierna för juni kommer att komma från ett bolag som heter allabrf.se.

Ta väl hand om er, varandra och vår fastighet!
Jennyfer

Rulla till toppen