ORDFÖRANDE HAR ORDET

Nu är vi inne på de sista skälvande dagarna på detta år, och förhoppningsvis även slutet på denna erbarmliga pandemi.

Ni som är inne på vår hemsida hoppas vi har märkt att vi uppdaterar den i ett betydligt snabbare tempo nu en tidigare, och de gäller framför allt när det har inträffat någon större störning eller om det har skett en incident som vi vill få ut till så många som möjligt på snabbast möjliga sätt. Så ni som har möjligheter, gå gärna in på vår hemsida och kika då och då.

Tyvärr så måste vi återigen omnämna soporna, detta eviga tjat. Men dels så har kommunens entreprenör PreZero haft stora problem med både sin ”lilla” sopbil som hämtar via stora garaget, men också av hög sjukfrånvaro. Så stundtals har det inte hämtat några sopor överhuvudtaget, vilket självklart inte är acceptabelt. Men även vi som bor här är stundtals väldigt dåliga på att knyta våra soppåsar, eller förstå vad som är hushållssopor och därmed tillåtet att slänga i våra sopnedkast. Det är inte tillåtet att slänga vare sig glasflaskor, trälådor, pizzakartonger, keramik, stekpannor eller bland annat köksknivar. Detta orsakar stopp i soprören, trasigt glas på golven samt risker för de som hanterar soporna. Vi har fått betydligt högre kostnader på grund av extra städningar av soprummen och egna transporter till SÖRAB, pengar som vi behöver till så mycket annat.

Vår trädgårdsfirma, Lövhagen, har ställt ”månlandaren” (sandförvaring) på plats och har påbörjat både snö- och halkbekämpningen.

Försöket med att reparera brandporten in till vårt stora garage är klart, men den vill inte fungera som det är tänkt. Troligtvis så har den blivit påkörd lite för många gånger under årens lopp. Vi har påbörjat arbetet med att ta in offerter för ett eventuellt byte.

Samtliga som fick anmärkningar efter OVK har fått information om vad som behöver göras, många är redan klara och har färdigrapporterat till styrelsen. I slutet av januari kommer vi påbörja arbetet med ombesiktningar av ventilationen, vilket i detta fall betyder återbesök hos samtliga där det står ”Detta vill vi att ni åtgärdar snarast möjligt, då OVK inte kommer att bli godkänd innan Er bostad har ombesiktats.” efter själva anmärkningarna.

Vi arbetar även med att olika förslag på nytt styrsystem till våra ventilationsaggregat och värmesystem.

Vi i styrelsen vill självklart avsluta med att önska er alla ett riktigt Gott Slut & Gott Nytt År!

Ta väl hand om er, varandra och våra fastigheter!

Björn

Rulla till toppen