Gruppanslutning av bredband

För att förbättra för er boende i föreningen föreslår styrelsen att vi tecknar ett avtal med gruppanslutning av bredband + telefoni av samtliga lägenhter med Bredbandsbolaget. Kostnaden för bredbandet blir ungefär hälften jämfört med att ha nuvarande individuella abbonemang.

Kostnaden kommer att gå till föreningen och vi kommer att höja månadsavgiften med motsvarande belopp. Det kommer att gälla från 1 Sept 2013.

Övergång

Ni som redan är anslutna till Bredbandsbolaget behöver inte göra någonting. Er avi kommer automatiskt att försvinna (eller reduceras) när gruppanslutningen börjar gälla.

Ni som är anslutna till ComHem säger upp era abbonemang. Om det är lång bindningstid så måste ni förstås betala dubbelt en period. Sen ringer Bredbandsbolaget och teckna ett avtal var och en (även om betalningen sker föreningen). Mer info kommer senare.

Telefoni

Vi får även med IP telefoni, som ni kan välja att använda eller strunta i. Det kan vara ett prisvärt alternativ till Telias fasta telefon, framförallt för utlandssamtal. Ni kan flytta över ert nuvarande nummer om ni vill. Ni kan även få hemligt nummer utan extra kostnad.

Kostnad

Månadskostnad för individuellt abbonemang för bredband:

ComHem 10 Mbit 259 kr
ComHem 100 Mbit 399 kr
Bredbandsbolaget 10/1 249 kr
Bredbandsbolaget 100/100 339 kr

Månadskostnad med gruppanslutning

10/1 + telefoni 89 kr
100/100 + telefoni 165 kr

Om vi väljer 10/1 som gruppanslutning kan man som individ lägga till 99 kr så får man 100/10 Mbit eller 109 kr så får man 100/100 Mbit. Det blir även i detta fall betydligt billigare än idag.

TV

ComHem finns fortfarande kvar och kan gärna användas för kabel-TV även i fortsättning. Säg alltså inte upp dessa avtal. Man kan också använda Bredbandsbolaget för TV. De har lite olika kanaler och priser.

Omröstning

Vi kommer att rösta om detta på årsstämman. Först om vi överhuvudtaget ska ha nån gruppanslutning. Sen röstar vi om vi ska ha 10 eller 100 Mbit. Vi ser fram emot en spänstig debatt. För att det hela ska införas behövs 50% av rösterna på stämman. Det är viktigt att så många som möjligt kommer till omröstningen (inte bara ni som är emot).

Information från Bredbandsbolaget

Gruppanslutning
Frågor och svar
Prislista utlandssamtal

Rulla till toppen